petek, 8. julij 2016

Promocija zdravja na delovnem mestu za zmanjševanje zdravstvenega absentizma

Promocija zdravja na delovnem mestu z Gorazdom Vertovškom za zmanjševanje zdravstvenega absentizma prinaša številne koristi tako za zaposlene kot za delodajalce. Manj zdravstvenih težav prispeva k boljšemu počutju zaposlenih in k večji delovni vnemi, zmanjšanje njihove odsotnosti z dela pa povečuje profit podjetja. Promocija varnosti in zdravja pri delu, ki je izvedena premišljeno in strokovno, je tako nedvomno dobra naložba …

Program promocije zdravja – investicija v izboljšanje delovne klime

Promocija zdravja - Gorazd Vertovšek
Čeprav je program promocije zdravja delodajalčeva obveza, pa je mogoče smernice razumeti tudi kot izvrstno poslovno priložnost. Promocija zdravja na delovnem mestu za zmanjševanje zdravstvenega absentizma namreč dokazano zmanjšuje nepotrebne stroške, ki so povezani z zdravstvenimi težavami delavcev. Tako promocija zdravja na delovnem mestu za zmanjševanje zdravstvenega absentizma prispeva tudi k večji gospodarski rasti; podjetja, ki so že začela izvajati program promocije zdravja, poročajo o dvigu storilnosti med zaposlenimi, kar je dejavnost njihovega podjetja popeljalo vsaj nekaj korakov pred konkurenco. Program promocije zdravja na delovnem mestu za zmanjševanje zdravstvenega absentizma pa z navdušenjem pozdravljajo tudi delavci; seminar Promocija zdravja jim namreč pomaga pri pridobivanju številnih informacij o tem, kako bolje poskrbeti za svoje zdravje, kar jim koristi tudi v prostem času, obenem pa imajo tudi možnost, da izpostavijo tveganja, ki jih opažajo med delovnim procesom. Seminar Promocija zdravja na delovnem mestu za zmanjševanje zdravstvenega absentizma, ki ga vodi Gorazd Vertovšek, je med drugim namenjen prav odzivanju na konkretne težave v specifičnem delovnem okolju in iskanju najustreznejših rešitev, pri čemer imajo tako delodajalci kot zaposleni možnost aktivnega sodelovanja.

Delavnice o zdravi prehrani  ključni sestavni del programa promocije zdravja

Eden pomembnejših delov promocije zdravja na delovnem mestu za zmanjševanje zdravstvenega absentizma pa so nedvomno tudi delavnice o zdravi prehrani, ki jih izvaja Gorazd Vertovšek.. Prav ustrezno prehranjevanje, tako med samim delovnim časom kot izven njega, namreč občutno prispeva k delavčevi produktivnosti, dobremu počutju in zdravju ter zmanjšuje pogostost odsotnosti z dela zaradi zdravstvenih razlogov. Delavnice o zdravi prehrani so tako namenjene informiranju zaposlenih in delodajalcev o tem, kaj sploh razumeti pod pojmom zdrava prehrana. Pomembno je izpostaviti, da so delavnice o zdravi prehrani, ki se izvajajo v okviru promocije zdravja zaposlenih, vedno prilagojene tako tipu dela, ki ga udeleženci opravljajo, kot specifičnim navadam posameznikov. Promocija zdravja zaposlenih je namreč zgolj okvir, ki ga tvorijo dokaj široko zastavljene smernice, znotraj katerih je mogoče precej svobode. Glavni cilj kakovostnih delavnic o zdravi prehrani, ki jih izvaja Gorazd Vertovšek, izkušen strokovnjak za različne načine optimizacije delovnega procesa, je tako ta, da udeleženci pridobijo resnično koristne informacije, ki jih bodo lahko s pridom uporabili za izboljšanje svojega zdravja in delovne učinkovitosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar